1905 (2005)

Në kulmin e trazirave politike në Francë midis republikanëve dhe të krishterëve, një mësuese e re dhe një aktivist i ashpër bien në dashuri dhe martohen në një romancë të pamundur që nuk do të njohë kufij. Përmes shpresës, qëndrueshmërisë dhe afeksionit ata do të ndihmojnë në formësimin e së ardhmes së vendit të tyre.

Koha: 105 min