Camus (2010)

Gjatë rebelimit të vitit 1959, Albert Kamu i shkroi nënës së tij për ta bindur atë që të linte Algjerinë dhe të bashkohej me të në Francë. Ai sheh episodet e fëmijërisë së tij dhe veçanërisht dhjetë vitet e fundit të jetës së tij, dashurinë e jetës së tij dhe shkëputjen me Sartrini. Ai vdiq katër ditë më vonë në një aksident automobilistik.

Koha: 100 min