Seria e rradhës

Cosmos: A Spacetime Odyssey Sezoni 1 – Episodi 1

Më shumë se 3 dekada pas debutimit të serialit madhështor dhe ikonik “Kozmosi: Një udhëtim personal” të Karl Sagan, është koha të nisemi përsëri drejt yjeve. Drejtuesi dhe astrofizikani Neil dëGras Tajson, niset me anijen e imagjinatës për të zbuluar adresën kozmike të Tokës dhe koordinatat e saj në kohë dhe hapësirë. Shikuesit takojnë Xhordano Brunon e rilindjes Italiane, që pati një epifani për zgjerimin në pafundësi të universit. Më pas, Tajson, ecën mes kalendarit kozmik, ku e gjithë koha është konvertuar në një kalendar normal vjetor, nga Big Bangu deri te momenti ku njerëzit u shfaqën për herë të parë në planet.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *