Seria mbrapaSeria e rradhës

Cosmos: A Spacetime Odyssey Sezoni 1 – Episodi 3

Neil deGras Tajson niset me anijen e imagjinatës për të ndjekur një kometë të vetme mes rrugës së saj miliona-vjeçare drejt Diellit. Më vonë, Tajson viziton vendlindjen e Isak Njutonit dhe ndjek miqësinë mes Njutonit dhe dijetarit brilant Edmond Hallej. Ishte durimi dhe bujaria e Hallej që e lejuan Njutonin të zotëronte frikën e tij nga izolimi dhe të gjente kurajon për të publikuar kryeveprën e tij , “Principia Matematika” që nisi një revolucion shkencor.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *