Seria mbrapaSeria e rradhës

Cosmos: A Spacetime Odyssey Sezoni 1 – Episodi 4

Anija e Imagjinatës udhëton pas në kohë për të shfaqur Europën dhe Afrikën Veriore të shekullit të 11 gjatë kohës së artë të Islamit, kur fizikanti brilant Ibn al-Haytham zbuloi metodën shkencore dhe fillimisht kuptoi si shohim dhe si drita udhëton. Më vonë, Uilliam Hershel zbulon dritën infra të kuqe dhe shenjat e fshehura në dritën e çdo ylli, duke zbuluar me kalimin e kohës një nga çelësat drejt kozmosit.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *