Seria mbrapaSeria e rradhës

Cosmos: A Spacetime Odyssey Sezoni 1 – Episodi 5

Anija e Imagjinatës udhëton prapa në kohë për të zbuluar Evropën dhe Afrikën e Veriut të shekullit të 11-të gjatë epokës së artë të Islamit, kur fizikan i shkëlqyer Ibn al-Haytham zbuloi metodën shkencore dhe së pari kuptoi se si e shohim dhe se si udhëton drita. Më vonë, William Herschel zbulon infrakuzën dhe nënshkrimin e fshehur në dritën e çdo ylli, duke zhbllokuar përfundimisht një nga çelësat e kozmosit.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *