Seria mbrapaSeria e rradhës

Cosmos: A Spacetime Odyssey Sezoni 1 – Episodi 7

Për të gjetur moshën reale të Tokës, gjeokimisti Kler Paterson zhvilloi metodën e datimit të uraniumit-plumbit për të bërë një zbulim të padëgjuar – duke llogaritur moshën prej 4.5 miliardë vitesh të Tokës. Por zbulimet e Paterson ishin thjesht fillimi. Patersoni e bëri qëllimin e tij tërheqjen e vëmendje publike ndaj efekteve të dëmshme të plumbit në mjedis dhe ja dedikoi karrierën e tij luftës kundër industrisë së petrolit dhe asaj kimike, duke arritur fitoren më të madhë për shëndetin publik në shekullin e 20.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *