Free Men (2011)

Ky film është frymëzuar nga ngjarjet e vërteta, në vitin 1939 ndodhi vala e fundit e emigracionit nga Afrika e Veriut, për t’i ikur varfërisë, punëtoret nga Algjeria dhe Maroku u tërhoqën ne Paris për të punuar neper fabrika dhe neper kanotierë ndërtimor, lufta dhe pushtimi Gjerman i dhanë fund këti emigrimi, shumica u kthyen ne shtepi dhe shume pak veta mbeten pas të papune dhe të pa shprese, ne Parisin e pushtuar…

Koha: 99 min

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *