PRISNI 7 SEKONDA

Skanderbeg

Kjo është historia e vërtetë e Heroit Kombëtar, Gjergj Kastrioti Skënderbeu, nga lindja e tij deri kur vdiq, 1405-1468. Bazuar kryesisht në shkrimet e murgut Marin Barleti, filmi tregon mënyrën se si Skënderbeu u mor peng nga turqit dhe u stërvit prej tyre, derisa u bë një nga luftëtarët më të shquar të Perandorisë Osmane, kur u rrit u kthye në atdheun e tij për të organizuar Shqiptarët e robëruar më të cilët u bëri turqve rezistencë heroike për 30 vite. Historia e tij është dhe do të jetë gjithmonë një frymëzim për Shqiptarët, kudo që ata jetojnë.

Koha: 95 min

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

Kresh

at 5:46 pm

A e kini me titra anglisht?

edmond

at 11:43 pm

bravo bravo