The Hunger Games (2012)

Çdo vit, për të parandaluar revoltat e popullsisë, presidenti dhe qeveria e Panem zhvillojnë Lojërat e Urisë dhe zgjedhin në mënyrë të rastësishme një djalë dhe një vajzë nga të 12-të rrethet si konkurrentët për këtë ngjarje të madhe televizive, e cila zhvillohet nëpërmjet një sërë e testeve fizike dhe luftimeve deri në vdekje duke i dhënë fund me triumfin e një fituesi. Katnis Everdin do të marrë pjesë vullnetarisht në këtë eveniment për të zënë vendin e motrës së saj të vogël.

Koha: 142 min